
Târgul Şcolar de Antreprenoriat (Bazar) – Sărbătoarea Recoltei (05.10.2018, ora 14.00)
Târgurile Școlare de Antreprenoriat (Bazarurile) sunt organizate de către elevii din școala noastră şi se desfăşoară în curtea școlii, pe un spațiu aproximativ de 600 m².
Edițiile vin cu felicitări, împletituri, aranjamente florale, produse tradiționale, jucării, obiecte decorative, brățări etc.
Târgurile sunt văzute, în primul rand, ca o activitate de antreprenoriat. Obiecte în care s-a investit pentru materia primă, dar și cele confecționate din materiale reciclabile, au prins viață cu ajutorul mânuțelor pricepute ale elevilor acestei școli și au ajuns produse destinate vânzării.
Apoi, Târgurile Școlare de Antreprenoriat reprezinta o activitate la care toți participă cu bucurie și cei care vând și cei care cumpără. Este bucuria în care jocul ,,de-a vânzătorul” pe care mulți l-au jucat în copilărie, devine acum realitate. ,,Se joacă” cu bani adevărați, cu marfă adevărată.
Nu în ultimul rand, Târgurile reprezinta o activitate în care se investeste multă creativitate: în conceperea produselor, în amenajarea standului, în negocierea prețului, dar și în prezentarea produsului și în comunicarea dintre elevi. Părinţii au ocazia de a fi alături de odraslele lor, pot să colaboreze, să petreacă timp alături de alţi părinţi. Şcoala reprezintă mediul unde se intermediază întâlnirea, colaborarea ,,oficială,, a părinţilor cu elevii, a părinţilor cu alţi părinţi, a comunităţii locale.
Concomitent cu târgul, este susținut un program artistic, informări ale elevilor și școlii cu privire la proiectele aflate în desfășurare, activități ale invitațiilor.
Activităţile mici de antreprenoriat ale elevilor sunt centralizate în obiectivele manageriale ale unităţii care îşi propune diferite obiective pentru finantare in urma târgurilor ex. achiziționarea de materiale didactice, dotarea Bibliotecii scolare, amenajarea curţii şcolii etc.
Elevii pot să își dezvolte competențele sociale (interactiunile interpersonale si cum lucram cu altii), de invatare (invatare durabila si abilitati de gestionare a carierei), civice, spirit de inițiativă și antreprenoriat, comunicare, sensibilizare culturală și exprimare artistică.
Director,
prof. Romulus Constantin SIMION