Proiectul de educație non-formală “Discover” la Școala Gimnazială ,,I.L. Caragiale,, 2017-2018

Descriere proiect: Discover reprezintă un proiect de educaţie non-formală rezervat elevilor din ciclul primar şi gimnazial. Mai mulţi studenţi internaţionali vor lucra timp de 6 săptămâni cu elevii în cadrul şcolii noastre pentru a le dezvolta abilităţile conversaţionale în limba engleză, cunoştinţele despre alte culturi şi aspecte ale inteligenţei emoţionale precum comunicare, vorbitul în public, rezolvare de probleme, gândire strategică, lucrul în echipă, flexibilitate, responsabilitate, cunoaştere de sine, etc. Modul de predare a sesiunilor de pregătire pe care voluntarii internaţionali îl vor aborda va fi unul practic, bazat pe lucrul efectiv al copiilor şi implicarea lor directă.

Agendă discuții: cultură, tradiții, limbă, obiective de dezvoltare durabila [problem globale] (în parteneriat cu Organizația Națiunilor Unite) – despre proactivitate și implicare în problemele societății.

Perioadă sesiuni: 13 noiembrie – 15 decembrie si 12 februarie – 9 martie

Frecvență sesiuni: Luni – Vineri (orar stabilit în colaborare cu școala)

Locatie: Școala Gimnazială ,,I.L. Caragiale,, Sibiu (elevii au primit cererile de inscriere)

Despre internationali: tineri studenți (18-29 ani) voluntari.

Oportunitate proiect: Orice familie/ profesor care dorește să trăiască o experiență internațională poate caza un tânăr internațional pe perioada proiectului (sau mai puțin). Avantajul acestei experiențe este că familia poate experimenta o cultură nouă cu tradiții și obiceiuri diferite dintr-o țară de pe glob la care a visat să o cunoască.

Sustenabilitate proiect: Fiecare elev poate contribui cu o suma de 15 lei (mai mult sau mai puțin după posibilități) pentru sustenabilitatea proiectului (acest lucru este opțional). Acesti bani (care sunt justificati prin chitanță) vor fi folositi pentru cazarea internationalilor care vin în acest proiect și pentru costurile pentru logistica proiectului.   Contact: 0740 518 988

Beneficiile elevilor: La finalul proiectului, elevii participanţi vor prezenta o serie de abilităţi şi cunoştinţe care le vor fi de folos în activitatea viitoare. Vor deveni mai practici, mai eficienţi în rezolvarea problemelor, mai comunicativi şi încrezători când vine vorba despre susţinerea propriilor opinii şi vorbitul în public. Interacţiunea timp de o lună şi jumătate cu studenţii internaţionali le va oferi o altă viziune asupra mentalităţii oamenilor ce provin din alte ţări şi modul cum ei îşi trăiesc viaţa. Ei vor înţelege astfel diferenţele existente între culturi şi de ce este important ca toţi oamenii, indiferent de origini, culoare sau rasă, să convieţuiască într-un mediu lipsit de conflicte.

AgendăVoluntarii internaționali vor lucra pe o agendă care este construită pe cele 17 obiective de dezvoltare durabilă, pe care ONU le-a lansat în toamna anului 2015. Fiecare clasă are atribuite câte patru dintre obiective, ele fiind împărțite câte două pe fiecare ediție:

  • Ediția 1, clasa I și a II-a: SDG 12, SDG 13, SDG 14 și SDG 15
  • Ediția 1, clasa a III-a și a IV-a: SDG 1, SDG 2. SDG 3 și SDG 6
  • Ediția 1, clasa a V-a și a VI-a: SDG 4, SDG 5, SDG 10 și SDG 16
  • Ediția 1, clasa a VII-a și a VIII-a: SDG 7, SDG 8, SDG 9, SDG 11
  • Ediția 2, clasa I și a II-a: SDG 1, SDG 2. SDG 3 și SDG 6
  • Ediția 2, clasa a III-a și a IV-a: SDG 12, SDG 13, SDG 14 și SDG 15
  • Ediția 2, clasa a V-a și a VI-a: SDG 7, SDG 8, SDG 9, SDG 11
  • Ediția 2, clasa a VII-a și a VIII-a: SDG 4, SDG 5, SDG 10 și SDG 16

Both comments and pings are currently closed.

Sari la conținut