Noi inceputuri !

Buna ziua, dragi părinți!
In numele Școlii Gimnaziale ,, Ion Luca Caragiale ” doresc să vă mulțumesc pentru sprijinul acordat în perioada încărcată din ultimii ani școlari. Am trecut împreuna prin provocări mari: perioada pandemiei cu restricții specifice, apariția șantierului pentru noua școală (situație care a dus la limitarea spațiului pentru elevi), supraaglomerarea școlii, relocarea a 135 de elevi în Modulele din Valea Aurie.
Acum, la început de an școlar, vă transmitem că mai avem de trecut peste încă două luni dificile. Ulterior acestor 8 săptămâni vom putea împreună beneficia de o nouă clădire școlară ce va ajuta întreaga noastră comunitate școlară. Doresc să vă cerem scuze anticipat pentru acest început de an școlar, început dificil atât pentru școală, elevi și profesori, cât și pentru dumneavoastră, părinții.
In prima lună terenul de sport intră în modernizare (se construiește canalizarea și se amenajează 2 mici terenuri de sport) astfel ca putem utiliza doar micuțul nostru parc școlar. Începem anul școlar cu 5 clase în containerele modulare din Valea Aurie și cu o clasă în containerul modular din curtea școlii, cu școala în 2 schimburi, cu personalul nedidactic la 33 % din capacitate. În luna octombrie noul teren de sport se transformă în curte școlară și vom închide parcul școlar pentru renovare.
Cu o mare bucurie vă anunțăm ca am primit reconfirmarea faptului că la finalul lunii octombrie 2022 vom inaugura clădirea nouă. Mai avem puțin și, cu înțelegere, înțelepciune și răbdare, vom ajunge să avem un spațiu școlar nou, extrem de necesar și dorit de acest cartier de zeci de ani. Am primit acordul Ministerului Educației și Regio să putem utiliza ambele clădiri și pentru program de după amiază pentru clasele care nu au spațiu dimineața (capacitatea clădirilor este de 25 săli de clasă și 4 spații educaționale comune, iar școala noastră are deja 30 de colective de elevi). Din luna noiembrie 2022 secția germană maternă revine acasă după 2 ani petrecuți departe de școala noastră; o mica parte din clasele de gimnaziu vor continua program de după amiază, dar ne vom permite să organizăm programul ,,Școală după Școală’’ pentru cei mici, vom avea cabinete de fizică-chimie, informatică, multimedia, o sală de gimnastică, o sală de mese și o bibliotecă/sală de lectură unde elevii vor putea beneficia de servicii educaționale normale pentru secolul XXI.
În prima parte a lunii septembrie vom avea și o provocare deosebită datorită lipsei personalului nedidactic, ce a considerat că o demisie la începutul anului școlar este indicată. Organizăm noi concursuri de ocupare a posturilor vacante pentru a acoperi lipsa acută de personal. Sperăm sa fim de urgență sprijiniți și de Inspectoratul Scolar Județean Sibiu cu alocarea de posturi nedidactice și auxiliare necesare funcționării noului corp de clădire. Fără aceste posturi ne va fi imposibil sa deschidem școala nouă și să ne desfășurăm activitatea. Precizăm că am realizat solicitările necesare în luna martie și aprilie 2022 (cu revenire în luna iunie 2022), unitatea noastră reușind să se încadreze în bugetul alocat (conform analizelor realizate de compartimentul Contabilitate și de Consiliul de Administrație al Scolii Gimnaziale ,,Ion Luca Caragiale,,).

Planul nostru este ca, în prima vacanță, să mutăm mobilierul și dotările din Modulele, mobilier achiziționat acum 2 ani (acesta va dota sălile din vechea școală) și să mutăm biblioteca, dotările suplimentare din clădirea veche, arhiva. Va fi o provocare mare și ne vom permite să vă solicitam din nou înțelegerea și sprijinul pentru a face noua noastră casă educațională funcțională.

Mulțumim mult Primăriei Sibiu pentru implicarea și sprijinul real oferit școlii, dar și firmei constructoare (TOTAL N.S.A.) ce a dovedit profesionalism în realizarea lucrărilor, sprijinind mult școala noastră (comunicare, suport, implicare).
Următoarele investiții importante vor fi: noul gard al școlii (primăvara anului 2023) și eficientizarea energetică a clădirii vechi (2023-2024).

Dorim să vă mulțumim mult pentru increderea acordată și vă asigurăm de toată deschiderea noastră față de dumneavoastră.
Creștem împreună, dezvoltăm comunități!

director,

prof. Simion Constantin Romulus

Informare părinți – început an scolar 2022-2023

Contract Educational 2022

Numire învăţătorilor si diriginti 2022-2023

Sinteza catalog electronic

Profilul-de-formare-al-absolventului_final

ORGANIGRAMA ŞCOLII GIMNAZIALE ,,ION LUCA CARAGIALE,, 2022-2023

PLAN SCOALA SB CU CLASE 2022-2023

Calendar deschiderea școlii

Both comments and pings are currently closed.