Inscriere la clasa pregatitoare (an scolar 2021-2022)

Dragi parinti, din data de 29.03.2021 vom incepe inscrierea elevilor in clasele pregatitoare. Completarea cererii de înscriere in clasa pregatitoare nu garantează înscrierea copilului dumneavoastră în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea de a vă prezenta la unitatea de învăţământ unde doriţi înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării prezentei cereri. Acest formular (Cererea de inscriere) vă permite doar să vă prezentați la secretariatul școlii cu datele copilului pre-completate, scurtând timpul de așteptare al dumneavoastră și al celorlalți părinți.
Odată cu semnarea cererii tipărite din aplicaţie de către părinte, secretariatul unității de învățământ are obligaţia VALIDĂRII CERERII în aplicaţie.
VALIDAREA CERERII înseamnă CONFIRMAREA CĂ DATELE AU FOST INTRODUSE CORECT ÎN APLICAŢIE. Validarea nu trebuie confundată cu admiterea/respingerea cererii de înscriere, operaţiuni care se efectuează în perioada prevăzută în Metodologie şi Calendar.
Cererile validate nu se pot modifica sau șterge. În cazul în care operatorii din școli trebuie să modifice sau să șteargă o cerere validată, trebuie ca în prealabil să se adreseze responsabililor Inspectoratului Școlar Judetean Sibiu pentru invalidarea cererii respective.
Aplicația SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România) este configurată să salveze cererile pentru anul școlar viitor al aplicației, adică 2021-2022, putându-se selecta pe formularul de înscriere numai clasele adăugate în proiectul planului de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022 (nu se poate modifica anul școlar în cadrul meniurilor din acest modul). Înscrierea nu se face pe formațiuni de studiu ci pe clasele din planul de școlarizare.
Pentru copiii născuți în străinătate se va selecta opțiunea STRĂINĂTATE în câmpul Locul nașterii (STRAINATATE în cazul în care nu se folosesc diacritice).
Pe site-ul https://inscriere.edu.ro/ – gasiti formularul online care permite părinților să precompleteze online datele necesare pentru înscrierea copiilor în învățământul primar.
Toate informațiile legate de înscrierea copiilor in clasele pregătitoare (pentru școlar 2021-2022) au fost publicate pe site-ul școlii: http://sc16caragiale.ro/inscriere-c-p/
Sanatate!
Both comments and pings are currently closed.