Noul an scolar 2020-2021: intre incertitudini si speranta

Scoala Gimnaziala ,,Ion Luca Caragiale” din Sibiu incepe un an scolar nou plin de provocari: noi reguli si  norme legislative schimbatoare, multe incertitudini, dar si noi planuri de viitor. Incepem un an scolar cu speranta si cu recunostinta, pentru cei care ne-au sprijinit in aceste zile: Diamed Policlinica (analizele de medicina muncii gratuite pentru angajatii scolii), CodeMaster Sibiu (au oferit 100 de viziere de protecție pentru angajati), zeci de parinti care au sprijinit organizarea noastra pentru inceputul de an scolar ( sprijin in montarea separatoarelor de plexiglas, mutarea mobilierului, mici lucrari de reparatii, instalarea corturilor in parcul scolar, montarea dispenserelor, mutarea calculatoarelor, s.a.m.d.), colegii prezenti care au reusit sa amenajeze clasele si holurile, au ajutat la curateniei, la selectarea si reciclarea deseurilor de hartie, au organizat intalniri cu parintii, au participat la cursuri de formare, la intrunirile Consiliilor Profesorale, personalul auxiliar  care a reusit aprovizionarea scolii cu materiale necesare, s.a.m.d.

Incepem noul an scolar cu 16 colegi noi profesori si cu un nou post de director adjunct, cu 26 de colective si 635 de elevi, cu un proces de relocare a elevilor de la sectia germana materna primar, in 30 de module scolare, in curtea Scolii nr. 25 Sibiu (proces, conform unei Hotarari a Consiliului Local Sibiu din 04.09.2020, ce va fi realizat in aproximativ 3 saptamani), cu debutul unui santier in curtea scolii (dupa finalizarea licitatiei, se va semna contractul si se porneste executia extinderii cladirii noastre), cu 3 proiecte Erasmus + KA2 in perioada de limitare a calatoriilor in tarile partenerilor nostri, cu multe proiecte locale sau nationale blocate sau modificate din cauza noilor reguli de distantare sociala, cu personal nedidactic si auxiliar incomplet si redus ca numar, cu numeroase incertitudini legislative si institutionale. Sunt situatii de criza peste care trebuie sa trecem si vom trece cu bine. Trebuie. 

Multumim celor care ne ajuta si ne sprijina. Impreuna putem trece peste acest nou an scolar provocator si vom putea oferi o educatie bazata pe respectarea normelor de securitate sanitara pentru elevi si profesori (norme ce nu sunt negociabile), pe intelegerea elevilor, comunicarea cu parintii bazata pe respect reciproc, respectarea regulamentelor si oferirea unui confort emotional celor cu care interactionam.

Un an scolar sanatos, linistit si echilibrat! 

   

DECALOGUL ȘCOLII DE AZI

https://www.educlas.ro/educatie/decalogul-scolii-de-azi/?fbclid=IwAR1SK6PNS5vQovZGONlyE4xuNeNTFQoDQT_26end6YE-pAUDow9HNHsJntA

Both comments and pings are currently closed.