Proiectului ,,Conectați în comunitate!” a fost finantat!

Fundația Noi Orizonturi ( https://www.noi-orizonturi.ro/scoli/scoli-comunitare/scoli-conectate-la-comunitate/ ) a lansat în vara lui 2016 proiectul educațional Scoli Conectate la Comunitare, proiect menit să întărească sistemul de învățământ din România, prin înființarea rețelei de școli comunitare. Scoala Gimnaziala ,,Ion Luca Caragiale,, devine Scoala Comunitara in luna aprilie 2019.

In urma consultarii cu colegii si  elevii din scoala, cu membrii comunitatii si partenerii institutionali,  am  realizat unui Plan de Actiune si un Proiect de dezvoltare a scolii ca Scoală Comunitară pentru anul scolar curent.

Obiective: 

I. Implicarea și sprijinirea elevilor cu ajutorul reprezentanților comunității în dezvoltarea abilităților, aptitudinilor și cunoștințelor necesare asumării rolului de lideri comunitari

II. Introducerea și promovarea educației adulților în cartier prin intermediul școlii.

III. Implicarea elevilor în comunitate, Intervenția lor în spațiul public prin încurajarea lecturii în școală și cartier, prin realizarea activităților de promovarea lecturii (viziunea Rodawell).

Activitati principale propuse: Întâlnirea elevilor cu reprezentanții unor instituții publice/private din comunitate, amenajarea unui sediu pentru echipa și un spațiu de relaxare pentru elevi (starea de bine), organizarea Școlii Părinților din cartier (ateliere de parenting si cursuri de germana gratuite), Caravana CARAGIALE/ Cartierul care citește! – activitati de salvare, promovare, valorificare a cartii de catre elevi si comunitate pentru comunitate.

Finantarea propusa si existenta: donatii, 6310 lei de la Fundatia Noi Orizonturi. Multumim!

Am fost sprijiniti, pana in acest moment, cu un calculator, 24 de paleti si 7 variante de proiecte tehnice pentru spații de relaxare realizate de reprezentantii SC Marquardt Schaltsysteme SCS (variantele vor fi supuse votului elevilor). Vom avea in curand sprijin de la GENERALI ASIGURARI.

Multumim! Va invitam alaturi de noi!

   

 

Both comments and pings are currently closed.